петък, 18 декември 2015 г.

Сладки в буркан за подарък или за удобство


Много дълго исках да приготвя такива подаръци за някоя приятелка и тази година вече се приготвям на време. Харесах си няколко рецепти в нета и започвам с подготовката. Първата е тази : http://diyready.com/cookie-mix-jar-oatmeal-chocolate-chip-cookies/


Необходимите продукти: 3/4 ч ч бяла захар, 1 1/2 ч ч брашно, 1 1/2 ч л бакпулвер, 1/2 ч л сол, 3/4 ч ч кафява захар, 1 ч ч овесени ядки, 1 ч ч шоколадов чипс.
Ще ви трябват още 2 яйца, 3/4 ч ч масло, 1 ч л ванилов екстракт.




Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата с маслото и ваниловия екстракт. Изсипете буркана със сухите съставки и разбъркайте добре на ръка. Вземайте с лъжица от сместа и поставяйте в тава с хартия на дъното на разстояние поне 2-3 см. Печете за 12-15 минути.



Важно! Тъй като прочетох коментар под рецептата от сайта че е пълна бъркотия и не става редуцирах яйцата до 1 и маслото на 125 грама! Получиха се перфектни!
Да Ви е сладко!


Пригответе бурканите украсете ги по ваше желание и не забравяйте да приготвите и картичка с рецептата, останалите продукти, които трябва да се използват. Начин на приготвяне и всичко което искате да споделите с вашите приятели.






Ако Ви е харесала идеята за такива вкусни подаръци, направете ги и ги подарете. Споделете с бутоните под публикацията, за да стигнат до повече хора до Коледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар