петък, 22 август 2014 г.

Мега шоколадов кейк - Chocolate Sour Cream Bundt Cake



Кекс кекс и пак кекс, не ни омръзва никак. Ами как да ти омръзне то има милиони начини, вкусове, аромати. За днес избрах тази рецепта дано и на вас ви хареса.




За формата: 1 с л какао, 1 с л разтопено масло.
Необходимите продукти: 3/4 ч ч какао, 170 гр тъмен шоколад, 1 с л разтворимо кафе, 3/4 ч ч вряла вода, 1 ч ч заквасена сметана, 1 3/4 ч ч брашно, 1 щ сол, 1 ч л сода, 12 с л масло, 2 ч ч кафява захар, 1 ч л ванилов екстракт, 5 яйца.



Смесете разтопеното масло с какаото и намажете добре формата за кекс. 
Сложете първите три съставки в купа и залейте с гореща вода. Разбъркайте добре и оставете да се охлади за 20 минути. Като стигне стайна температура добавете сметаната и разбъркайте.



Смесете сухите съставки в друга купа и ги разбъркайте. Разбийте маслото, ванилията и захарта с миксер за 3 минути. Добавете яйцата едно по едно. Добавете 1/3 от сухите съставки и 1/2 от шоколадовата смес. Разбийте и отново добавете 1/3 сухи и 1/2 шоколадова смес. Последната част от сухите съставки се добавя и разбъркава внимателно. Изсипете в приготвената форма и печете за около 40-50 минути на 175 градуса. Охладете в формата за 10 минути и извадете. След това охладете напълно. Украсете и поднесете с чаша ароматно кафе или чай.




Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар