сряда, 6 август 2014 г.

Тарт с тиквено пюре и круши




Това е тарт почти същия като вчерашния, но с една идея от мен. Вчера нашия тарт свърши преди татито да го опита, затова реших че днес ще се реваншираме. Няма да скромнича този път, получи се супер.
А сега промените които направих, те са предимно в плънката. 


Необходимите продукти: 125 гр масло, 1 ванилия, 1 яйце, 250 гр брашно, 100 гр захар.



За плънката: 60 гр масло, 100 гр пудра захар, 100 гр бадемов марципан, 2 с л ликьор от бъз, 3 с л брашно, 50 гр нарязани бадеми, 1 к л канела, 1 ч ч пюре от тиква, 2 круши, бадеми за поръсване.


От продуктите за маслено тесто се омесва тестото набързо без много месене, завива се във фолио и се оставя в хладилник.



Сложете бадемите и пудрата захар в робот и разбийте, добавете брашното, маслото и марципана. Разбийте и добавете тиквеното пюре и ликьора. Няколко натискания на бутона и готово имате ароматна плънка. 



Разточете тестото върху хартия за печене отгоре сложете фолиото и точете така няма да ви залепва по точилката и няма да добавяте брашно. Отделете фолиото и пренесете в форма заедно с хартията, разпределете плънката и подредете парченца круши отгоре. Поръсете с бадеми и печете на 180 градуса. 


Извадете оставете да се охлади леко и поднесете с топка сладолед!


Да Ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар