понеделник, 20 май 2013 г.

Бейби тиквички с амарант






Лесни, вкусни рецепти с тиквички,  амарант и сирена. С тиквички съм готвила много, но с амарант до сега не съм и това е пълна импровизация.



Знам че амаранта може да се вари или просто да се накисне. Чудих се как да го приготвя и реших че първо ще го пробвам варен.



Необходимите продукти: 6-8 бейби тиквички (около 10-12 см), 1/2 чаша варен амарант, 100 гр сирене, 1 стрък пресен чесън, 1 стрък пресен лук, 1 яйце, 6 с л зехтин, 100 гр кашкавал, 3 стръкчета копър, див лук, десетина стръкчета магданоз.



Почистете тиквичките от дръжките измийте и разполовете на две без да ги белите. Издълбайте ги внимателно и посолете. Наредете ги с кората на горе да се отцедят. Ако желаете може да ги запечете за кратко на грил тиган. Нарежете вътрешността на ситно. Запържете за кратко лука чесъна и вътрешността на тиквичките, накрая добавете варения амарант, сиренето и яйцето. Прибавете зелените подправки, разбъркайте сместа и напълнете тиквичките. Печете на 200 градуса за 45 минути. Накрая поръсете с кашкавал. След като ги изкарате от фурната поръсете леко със зелени подправки. Сервирайте с гъсто кисело мляко.

              Да Ви е сладко !                          

2 коментара: