петък, 9 ноември 2012 г.

Сиренка на рози



Необходимите продукти : 1 яйце ,4 с л олио, около 700 гр брашно, 20 гр прясна мая, 250 мл прясно мляко, 2 щ сол , 1 с л захар , сусам , маково семе , 300 гр сирене, 50 гр масло .
  

 Маята се разтваря в малко вода и захарта. След като кипне се омесва тесто с останалите продукти без жълтъка той остава за намазване . Тестото се оставя да втаса и след като си утрои обема се раздела на две топки. Едната топка се разстила като пица във намазаха с масло тава , като леко се навдигат крайчетата. Върху тестото се натрошава сирене и масло . От другата половина се разточва кора от която се режат кръгчета с чашаили ринг. Вземате кругче и го навивате на руло със сирене и масло в средата. Одгоре слагате второто пак със сирене и масло и така три броя кръгчета . Става дебело рулце което се реже на две и стават две розички . Покривате цялата тавичка като оставяте борда без розички. От изрезките си направете лисенца които сложете върху борда .


 Оставете на се навдигне и намажете с яйце и поръсете със сусам и мак. Печете на 180 градуса като сложите в студена фурна.



 До като снимах я нападнах! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар