събота, 10 ноември 2012 г.

Кифлички без яйца





Забъркани снощи , изпечени днес и след малко изядени от всички!


Необходимите продукти: 800 мл вода,150 гр захар, 150 мл олио, 1 кг брашно, ванилия, 2 щ сол, 20 гр мая.
Мармалад от сини сливи или друг по желание, може и с локум.



 Маята се разтваря с половината вода и 1 л захар . След като кипне се омесва тесто с останалите продукти , оставя се да втасва в голяма тенджера цяла нощ. Тестото се разделя на 4 топки и се правят по 8- 12 кифлички от топка .


 Намазват се с яйце поръсват се по желание с захар или семенца мак.


Пекат се на 200 градуса до зачервяване.


                                                   Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар