сряда, 30 октомври 2019 г.

Лимецови палачинки със сметанов сос и микс от горски гъби



Много лесна рецепта с малко продукти и чудесен вкус. 
Преди да ви разкажа за палачинките ще ви обясня как да си спечелите много подаръци от Кикоман. 



На 21 октомври започва националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Като част от нея, отправям към Вас предизвикателство: Харесайте моята публикация на фейсбук страницата ми или публикувайте, като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната бутилка на Kikkoman, и заедно можем да спечелим страхотни награди!

Гледайте хубаво бутилката се крие навсякъде!





Необходимите продути: 
3 яйца, 
2 ч ч прясно мляко, 
1 ч ч бял квас, 
2 ч ч брашно от лимец (добавяйте на части и преценете сами, сместа трябва да е по- гъста от тази за обикновените френски палачинки), 
1 ч л соев сос , 
1/2 ч л сода, 
1 ч ч вода.
За соса: 200 мл млечна сметана, 4-5 триъгълничета топено сирене, черен пипер, 1 бурканче микс от горски гъби, див лиук, масло гхи.



Смесете всички съставки за тестото и изпържете палачинки, може да измислите по-различни форми , за да е по-интересно при поднасянето. За целта ще ви е по-лесно ако пресипете сместа в шише с тънък накрайник или в каничка.

За гарнитурата сложете маслото в тиган и запържете гъбите за кратко. Добавете сол ако са безсолни. Извадете ги в чиния и сложете в същия тиган сметаната и топеното сирене, подправете с малко черен пипер и когато сместа стане хомогенна, махнете от котлона. Сервирайте в подходяща чиния и украсете с див лук.


Да Ви е сладко!

Ето тук може да откриете подробна информация за организираната от Кикоман кампания, а вие не се бавете и харесайте публикацията ми на страничката, спечелете награди и се насладете на добрият вкус! Още повече ще ме зарадвате, ако сами направите снимка, в която сте скрили формата на вълшебната бутилка.

Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.





2 коментара:

  1. Я, и при теб много оригинална идея за бутилката, Любче! Много си креативна! Поздрави!

    ОтговорИзтриване