неделя, 7 юли 2019 г.

Торта Изи


Няма как рецепта 1000 да е нещо различно от торта. Бях намислила да ви представя, друга съвсем нова рецепта измислена от мен, но хич не ми се получават снимките и много закъснях, затова ще ви представя тази.


Лесна торта с вкусни продукти. Който може да прави кекс, ще се справи и с нея. Зарадвайте близките си с тази торта за празник или делник и ще съберете погледите им.


Необходимите продукти за блата:
4 яйца,
2 ч ч захар,
1 ч ч прясно мляко,
натурална ванилия или екстракт,
1 пак бакпулвер(10 гр),
2 ч ч брашно, 
100 мл олио, 
100 гр разтопено масло.

За крема: 
200 гр маскарпоне, 
200 гр крема сирене Филаделфия, 
100 гр бял шоколад, 
100 мл сметана, 
200 мл разбита сметана, 
ванилия,
 портокалово масло.

За измазване: 
100 гр бял шоколад,
 100 мл сметана.

За сиропиране: 
1 ч ч сладко от ябъки с ванилия, 
2 с л ликьор от диня, 
1/2 ч ч вода

За гарниране и украса: 
пресни плодове,
 стръкчета мента,
 100 гр разтопен шоколад,
  шоколадов чипс, 
целувки.



Загрейте фурната на 180 градуса.
Пригответе форма с хартия на дъното, намазана с масло и поръсена с брашно по бордовете.
За да направите блата, разбийте яйцата със за харта на крем. Добавете олиото и разтопеното масло. След него прясното мляко и сухите съставки. Разбъркайте на ръка и изсипете сместа в подготвена форма за торта. Печете до суха клечка или около 45-55 минути.
Извадете и оставете да се охлади напълно.
Разрежете блата на три тънки платки.


От 100 мл сметана и белият шоколад направете ганаш и оставете да се охлади.
Разбъркайте сирената в купа заедно с ванилията и портокаловото масло. Добавете изстиналият ганаш и разбъркайте с шпатула. 
Разбийте 200 мл сметана и прибавете внимателно на части. Крема е готов и може да сглобявате тортата.



Поставете една от платките в тортена чиния или на подложка за торта. Поставете ринг около нея и сиропирайте внимателно. Поръсете и парченца ябълки от сладкото. Изсипете 1/3 от крема и загладете. Поръсете парченца плодове върху крема и сложете втората платка. Така продължете с трите платки и завършете с крем. Загладете и оставете за една нощ в хладилника. Отстранете ринга и измажете страните с бял ганаш. Залейте с разтопеният шоколад и украсете с плодове, целувки, стръкчета мента и шоколадов чипс.

Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоите под ппубликацията! Можете да следите рецептите ми и на страничката във Фейсбук.  Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.







Няма коментари:

Публикуване на коментар