събота, 24 февруари 2018 г.

Мъфини с квас и меласа, и кекс, и торта!




Знаете ли коя подред е тази рецепта в блога ми? 888 даааа 888 затова трябва да е специална!
3 В 1
С една смес можете да направите, каквото си пожелаете 😊 мъфини, голям кекс или торта.


Ето тези мъфини вече се вписват в редичката най-яки! След като не ми се хвърляше квас, реших да го направя на мъфини пак, и добре че го сторих, защото резултата е вълшебен. Освен за мъфини реших да пробвам тестото и за тортата изпекох и едно блатче и за него ще разкажа малко по-надолу. 


След като направих мъфините и блата си направих и един кекс, да има.....



Необходимите продукти: 2 яйца 2 ч ч брашно, 1 ч ч захар, 1 ч ч олио, 1 ч ч прясно мляко, 1 ч ч квас течен около 85-90% хидратация, 1/2 ч ч меласа, 1/3 ч ч сладко от ябълки с джинджифил, 2 с л портокалови корички от сладко, 1/3 ч ч брашно от рошков, 1/2 ч ч какао, 1 1/2 ч л сода, 1/2 ч л ванилия натурална, 1/3 ч л канела, 1/4 ч л подправки за меденки.

Разбийте яйцата със захарта на крем. Добавете всички течни съставки и разбъркайте леко. Добавете всички сухи съставки и разбъркайте внимателно. Изсипете във форма за торта кекс или мъфини. Печете на 180 градуса до суха клечка. Ако сте решили да направите торта изчакайте няколко часа преди да разрежете блата на три равни платки. За да залеете кекса и мъфините с глазура също трябва да оставите да се охладят. 




За глазурата: 50 гр бял шоколад, 50 гр черен шоколад, 2 с л олио. Може да използвате и млечен шоколад за заливката въпрос на вкус.
Този кекс е залят с млечен шоколад с карамелен вкус на IRCA шоколадите на тази марка определено ми харесват много. Трябва да ги опитате!





За крема на тортичката: 200 гр сирене Филаделфия, един буркан млечен крем, 1/2 буркан лешников крем, 150 мл сметана, 10 гр желатин.



Разтворете желатина в 50 мл студена вода и изчакайте да набъбне. Затоплете на водна баня, докато се разтопи, но да не завира.
Смесете сиренето с млечния крем, получава се рядка смес не се притеснявайте желатина ще стегне всичко.  Сложете 3-4 с л от сместа в лешниковия крем. Разбийте сметаната на гъст крем. Смесете сиренето с желатина и разбийте. Добавете разбитата сметана и крема ви е готов.


За украса: шоколадови украси по желание, ядки, кокос.


За да сглобите тортата сложете един блат на дъното на чиния и намажете с лешников крем. Поставете ринг около него, сипете 1/3 от крема и заравнете. Повторете процедурата блат лешников крем и млечен крем. Завършете с крем и оставете да стегне в хладилник за една нощ.





На сутринта махнете ринга и украсете по ваше желание.



После поканете приятели и се насладете на най-нежния вкус на кекс, торта или мъфинче.



Да Ви е сладко!



Ако Ви е харесала публикацията споделете с бутоните в любимата си мрежа!
Можете да следите всичко и на страничката ми във фейсбук https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8-633849050027639/




Няма коментари:

Публикуване на коментар