вторник, 14 март 2017 г.

Бостънски ванилови къпкейкчета




Най-накрая попаднах на добра рецепта за ванилови кексчета. Все ми се получаваха не достатъчно добре за да ги покажа. Вече бях решила, че само шоколадовите се получават. Но тази рецепта си заслужава да се забърка http://cakewhiz.com/mini-boston-cream-pies/


Необходимите продукти: 2 яйца, 3/4 ч ч меко масло (160 гр), 1 3/4 ч ч захар, 2 ванилии, 2 1/4 ч ч брашно, 2 1/2 ч л бакпулвер, 1 ч ч прясно мляко.
Разбийте маслото със захарта на крем, добавете жълтъците и продължете разбиването на бавна скорост. На части прибавете млякото към маслото. Смесете сухите съставки в купа и ги прибавете към маслената смес на части, бъркайте с шпатула. Накрая добавете белтъците разбити на сняг. Разпределете в хартиени формички за мъфини и печете на 180 градуса, за около 20 мин, до суха клечка. От тази смес се получават около 16-18 броя.
След като се изпекат ги оставете на решетката да се охладят. После може да сложите в кутия и да съхранявате 2-3 дни. 


Крем: 1 1/3 ч ч сметана, 3 големи жълтъка, 1/3 ч ч захар, 4 с л нишесте, 1 ванилия, 1 с л масло.
Сложете сметаната в касерола и я оставете да заври. Разбийте жълръците с нишестето и захарта. добавете малко от сметаната и разбъркайте. Върнете всичко на котлона и бъркайте докато се сгъсти и се получи гладък крем. Махнете от котлона и добавете маслото и ванилията. Разбъркайте добре и оставете да се охлади покрит със стреч фолио. Оставете в хладилник, след като достигне стайна температура. 


Ганаш: 1 ч ч шоколадов чипс, 1 ч ч сметана.
Загрейте сметаната, махнете я от котлона. Добавете шоколада и бъркайте докато се получи гладка смес и шоколада е напълно разтопен. Оставете да се охлади и украсете кексчетата.
Махнете хартийките на всяко кексче и ги разделете на две като блат за торта. Сложете крем върху долната част на кексчето и захлупете с горната. Залейте с ганаш.
Да Ви е сладко!


Ако са ви харесали моите кексчета, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията. 


Тази година отново съм номинирана за най-добър блог в категория Сладко удоволтвие можете да гласувате за моя блог ако ви допада. Предварително благодаря на всички, които ще ме подкрепят, за да дадете гласа си ще трябва да се регистрирате или да влезете чрез фейсбук профила си, след това може да гласувате за всички категории. Организаторите са подготвили изненада за някой гласувал във всички категории, аз ви пожелавам успех.

2 коментара: