петък, 10 март 2017 г.

Супер меки питки


Тези са едни уникални леко сладки питки, които открих случайно ровейки се из нета да гледам разни клипчета.
http://www.cliccook.com/2016/05/brioche-marocaine.html




Необходимите продукти: 850 гр брашно тип 500, 2 яйца, 100 гр масло, 160 гр захар, 15 гр мая, 8 гр сол 450 мл вода, 1 с л мляко на прах .
Ако искате питките да не са сладникави просто намалете захарта.


Сложете брашното яйцата захарта, сухото мляко, солта и маята в хлебопекарната или в стенд миксер с приставка за тесто (кука). Разбъркайте докато стане на трохи и започнете да добавяте водата. Като стане твърдо гладко тесто започнете да добавяте маслото на малки парченца. Оставете хлебопекарната да си го доомеси, ако работите с миксер след като се усвои напълно маслото и тестото стане гладко и еластично може да спрете миксера и да го оставите да втаса. Втасалото тесто разделете на 10-12 топчета и оформете на хубави гладки питки. Оставете в тава с хартия за печене на дъното и покрийте с чиста кърпа. След като втасат ги намажете с яйце може и само с белтък и поръсете с мак и сусам. Печете до златисто и след като се изпекат завийте в кърпа. Като се охладят напълно преместете в найлонова торбичка или кутия с добре прилепващ капак.  



Тази предпоследната снимка я слагам, за да видите разликата във формата на питките направени от едно и също тесто, но едната е втасвала без да се използва фурна, а другата на 30-40 градуса във фурната. Познайте коя е по красива и надута?


Да ви е сладко! 


Ако ви е харесала публикацията може да споделите с бутоните по долу в любимата си мрежа!

А това са други рецепти, които чакат да ги направя:




Няма коментари:

Публикуване на коментар