четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Прясна паста с червени чушки





Като съчетание на вкусове, много обичам чушки с яйца и сирене, може и малко домат....на какво Ви прилича това? Миш маш!?! Вкусът на това ястие трябва да е познат, български и да е любим на всички за да си оближат чинийките. 
Това е то моето предложение, нов прочит на вкуса на миш маш, в италиански стил това е и третата ми рецепта в So into food. 

За добявка на пастата мисля да приготвя малко сметанов сос с лек вкус на домат сирене и малко подправки.


Необходимите продукти: 2 яйца, 1 щ сол, 2 с л олио, 2 1/2 ч ч брашно, 3 печени червени чушки. 


За да се получи хубаво тесто използвайте качествено брашно за паста. Сложете почистените чушки в гвегир да се отседят от сока си. Изтича доста голямо количество сок от тях който би разводнил тестото. Пасирайте чушките със яйцата и солта. Накрая добавете и олиото. Омесете твърдо тесто с брашното и оставете завито във фолио за около 20 минути. 


Разделете на 4 части и разточете всяка част леко с точилка. Прекарайте го през машинка за паста ако имате такава ако не разточете голяма тънка кора, която нанарежете желаната от вас паста.



Пастата може да сварите веднага в подсолена вода или да изсушите и да използвате когато Ви потрябва. Ако си направите равиоли като мен може да замразите, но аз ги предпочитам пресни.

За соса: сметана, доматен сок, зехтин с босилек, щипка сол, скилидка чесън.

За плънката: 5 чушки,100гр краве сирене, кимион, черен пипер.

Кашкавал за поръсване.


От същотото тесто можете да направите и спагети и талятели и каквото си поискате. Мечтайте в кухнята, и ще получите най-добрата паста.


Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала моята щура идея, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар