понеделник, 3 октомври 2016 г.

Торта - Неди



Пиша много схематично и бързо, затова ако пропусна нещо пишете въпроси ще отговарям.


Здравейте на всички, които чакате рецептата за тази уникална тортичка. Много е хубава и вкусна, надявам се да си я направите и да споделите.


Необходимите продукти: 
-1 ч ч брашно от рожков, 1 ч ч брашно, 3/4 ч ч захар, 1 ч л сода, 3/4 ч л бакпулвер, 1 с л какао
- 3 жълтъка, 3/4 ч ч олио, 1/2 ч ч вода, 1 ч л ванилов екстракт, 3 с л прясно мляко
-3 белтъка, 3/4 ч ч захар


Смесете съставките от първият ред в купа. От вторият ред в друга купа. Смесете двете смеси на ръка. Разбийте белтъците със захарта на гъст крем и я добавете на части към сместа. Изсипете в форма за торта с диаметър 26см. Изпечете на 180 градуса до суха клечка. След като се охлади блата се разрязва на два по- тънки.


За крема: 250 гр маскарпоне, 250 гр сгусчонка, 200 мл млечна сметана за разбиване.

Това е най-лесният и вкусен крем за торта готов за една минута. Смесете маскарпонето с кондензираното мляко. Разбийте сметаната на крем, смесете я внимателно с шпатула с маскарпонето и сте готови. 


За ганаша: 200 гр тъмен шоколад, 200 мл сметана млечна за разбиване. Загрейте сметаната и залейте начупеният шоколад.

За допълнителни украси и добавки: 1 шепа малини, 1 ч ч ванилени ябълки, пуканкии от амарант, 200 гр шоколад, 3 с л олио.

Ваниловите ябълки можете да направите много лесно като обелите и почистите ябълки, нарежете ги на ситно и добавете захар наполовина на теглото на ябълките. Сложете ванилова шушулка и ги оставете на котлона на слаб огън да се задушат и омекнат. Като им изври водата добавете 2 с л глюкоза и оставете да се посгъсти малко, но не и да става на гъсто сладко плодовете трябва да са по свежи от тези в сладко. Можете да си затворите в бурканчета и да използвате по-късно когато ви потрябват.
За сиропа: 1/2 ч ч прясно мляко не слагам нищо сладко защото иначе няма да се яде от захар.


Сложете единият блат в тортена чиния и поставете ринг около него. Сиропирайте леко с прясно мляко. Намажете ваниловите ябълки и изсипете крема. Заравнете го и поръсете с малини. Сложете вторият блат отново сиропирайте леко с прясно мляко и оставете в хладилник за няколко часа. Освободете от ринга и измажете с ганаш. Залейте с разтопен шоколад с няколко лъжички олио, темпериран до стайна температура. Украсете по ваше желание.


Да Ви е сладко!

Ако Ви е харесала тортичката направете си я и споделете с бутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар