сряда, 19 октомври 2016 г.

Тиквени поп кейкчета с карамел и пуканки от амарант



Много съм щастлива че станах част от едно страхотно списание, в което участвах с три рецепти, това е една от тях.


Тук можете да видите списанието и да си харесате рецепти за есенни гозби :)



Есента винаги си измислям по няколко рецепти с тиква, тази есен започвам със сладки поп кейкчета. Използвах пюре, което съм си приготвила и замразила за лятото и това ще  ви споделя как го правя, защото е много удобно и се готви бързо. Много съм доволна от резултата, получиха се като малки топчици закачливи и много вкусни. А пуканките от амарант направо ме накараха да се влюбя в тях. 



Необходимите продукти: 210 гр пюре от тиква, 2 яйца, 100 мл олио, 150 гр захар, 1 3/4 ч ч брашно, 1/2 ч л сода 1/ 2 ч л бакпулвер, 1/ 2 ч л канела, 12 ч л инд. орехче, 1/4 ч л карамфил. 

За карамела: 10 с л захар, 5 с л вода, 30 гр масло, 100 мл сметана (млечна).

За пуканките: 15  с л амарант.
 Загрейте касерола и сложете 1 с л от зрънцата веднага затворете и вдигнете от котлона. раздрусайте касеролата и за 15-20 секунди ще имате шепа пуканки от амарант. Така изпукайте всички. 


Сложете тиквеното пюре, яйцата, олиото, захарта и подправките в шейкър кана и разбийте. Същото може да направите с миксер или пасатор. Пресейте брашното с бакпувера и содата и добавете течните съставки към тях. разбъркайте с шпатула и сместа е готова за 3 минути. Загрейте уреда за поп кейк и изпечете малките топченца. Оставете да се охладят и ги оваляйте в карамел и след това в пуканки от амарант. Може да поднесете и само с пудра захар или шоколад, но ви уверявам че варианта който ви предлагам е много различен и ще ви хареса.


Карамел:
Сложете водата и захарта в касерола и загрейте без да бъркате. Като започне да се карамелизира сложете и маслото преди да е станал тъмен карамел. Като се разтопи добавете и сметаната. Върнете на котлона да се хомогенизира и карамела ви е готов.


Да Ви е сладко! 


Ако сте харесали моята идея не изпускайте момента да си намерите сладка хубава тиква и да си ги направите! Споделете с бутоните под публикацията нека всички си направят такива :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар