неделя, 14 февруари 2016 г.

Понички, Пирожки, печени и пържени


Случвало ли ви се е да питате какво искат за закуска в къщи и всички да искат различни неща. Ето ви начин да угодите на всички. Стова тесто можете да направите различни закуски по желание на всеки. Аз пак не угодих на всички защото щерката реши че иска със сирене, но нищо после се примири и си хапна от тези без плънка като им сложи сиренце в дупчиците.

Необходимите продукти: 4 яйца, 1 ч ч сметана (течна 35 % масленост), 25 гр мая, 2 ванилии, 1 щ сол, 4 с л захар, 4 с л масло, лимонова кора, 5 ч ч брашно.

Замесете тестото гладко и еластично и го оствете да удвои обема си. Разточете на кора с дебелина около7 мм и изрежете кръгчета. Отново оставете да се навдигнат и изпържете в дълбок тиган на средна степен, не пържете на най-силната степен налотлона защото може да ви останат сурови вътре.


Втори вариант сложете във всяко кръгче по лъжичка мармалад или течен шоколади затворете като притиснете крайчетата. Оставете да се надуят и изпържете в дълбок тиган, на средна степен.


Третия вариант е да подредите напълнените пирожки в тава и да ги оставите да се надуят. Намажете ги с разбито яйце и ги изпечете в фурната на 180 градуса.


И трите варианта са много хубави, а ако пожелаете можете да напълните тези кръглите с крем. Тогава ще имате четири неустоими закуски и ще впечатлите неделните си гости или семейството.


Да Ви е сладко!

Ако са Ви аресали моите идеи направете си ги и споделете сбутоните под публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар