вторник, 23 февруари 2016 г.

Фъстъчена торта с банани и нутела


Тортичка без повод, но пък много вкусничка.


Необходимите продукти: 3 яйца, 1/2 ч ч бяла захар, 1/2 ч ч кафява захар, 3/4ч ч фъстъчено масло, 2 1/4 ч ч башно, 1 ч л сода 2 ч л бакпулвер, 6 с л масло, 1 ч ч кисело мляко, 1 ванилия.

За крема: 1 ч ч сметана млечна поне 30 % масленост, 1 ч ч нутела, 1/2 консерва сгусчонка.
За глазурата: 100 гр черен шоколад, 100 мл сметана.
За плънката: 2 банана, 1 ч ч ванилови ябълки.


Смесете брашното с бакпулвера, содата и солта купа и оставете.
Разбийте маслото с фъстъченото масло и захарта на крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте поне по една минута между всяко. Добавете половината от брашното смесено с бакпулвера, солта и содата. Следтова добавете киселото мляко и разбъркайте бавно с миксера. Накрая добавете и останалото брашно и разбъркайте с шпатула. Разделете сместа в три(19-20см) тавички ако искате по висока торта, но може и в две(22-23см) и печете на 180 градуса до суха клечка. 


Разбийте сметаната на гъст крем и добавете нутелата и кондензираното мляко. Кремът става за нула време.
След като изстинат блатовете сглобете тортата. Поставете един блат в чиния за сервиране, намажете с половината от ябълките и отгоре намажете с 1/4 от крема. Отгоре наредете резенчета банан. Така редувайте и най отгоре оставете крема. Измажете тортата и отстрани и оставете в хладилник. Загрейте сметаната и добавете шоколада на парченца, бъркайте докато стане лъскава и гладка. Залейте с охладената глазура и украсете по желание.
Не веднъж съм писала за моите ваннилови ябълки ,но пак ще напиша. Ябълките около 500 гр се нарязват на кубчета като за мусака. Слагат се в тенджерка с 200 гр захар и половин шушулка ванилия. Варят се докато омекнат и изчезне почти всичкият сок. Да не стават на сладко трябва да са по нежни и сочни все още и се махат от котлона. Придават супер вкус на всеки сладкиш. 
Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала моята тортичка споделете я с бутоните под публикацията.


Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар