четвъртък, 26 март 2015 г.

Виенски кифлички


Помните ли френските кифли които се продаваха по татово време в хлебарниците? Тези виенски кифлички са точно такива на вкус на втория ден.
Непретенциозни, но достойни за сутрешна закуска във френска пекарна. Благодаря за рецептата на Ваня Джорджевич.


За тестото: 620 гр брашно, 1/2 бакпулвер,1 пак суха мая,1/2 ч л сол, 1 ч л захар, 350 мл прясно мляко, 1 яйце, 4 с л олио.
За мазане между корите 250 гр масло  и 1 яйце за намазване.



Събудете маята в млякото със захарта и малко брашно. Омесете тестото с останалите продукти, трябва да се получи по твърдо тесто, на мен ми се видя много брашното и затова го оставих последното около 50 гр. Преценете сами.Това тесто не втасва на този етап. Разделете на 8 топки и всяка разточете на кора с диаметър 20 см. Сложете масло на тънък пласт между корите, за по-лесно аз го стъргах с ренде. След като наредите всички кори на куп ги разточете на голяма кора и нарежете на 16 кифлички. Навийте ги и ги оставете да втасат.Можете да сложите плънка по ваш вкус. Аз направих с мармалад и такива без плънка, които след изпичане напълних с шоколадов ганаш. Намазват се с яйце и се Пекат на 180 градуса.



Да Ви е сладко!



 Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа Ви се иска!

Няма коментари:

Публикуване на коментар