сряда, 4 март 2015 г.

Козуначета с различни плънки




Различни плетки, различни плънки важното е да е вкусно и красиво. Вие също можете да си направите не се страхувайте от месенето и от маята, те не са страшни. Това го написах заради една приятелка която, като чуе мая и и настръхва косата.
Днес изпробвах тази плетка и се получи, много добре. После много не личи, но ще направя и голям вариант на който се надявам да си личи плетката. 


Необходимите продукти: 3 яйца, 300 мл прясно мляко, 1 шушулка ванилия, 1 ч л лимонова кора, 200 мл олио, 25 гр мая, 1 кг брашно, 200 гр захар.
Стафиди, орехи, шипков мармалад, бадеми.


Всичко замесих в хлебопекарна, даже я пуснах два пъти да омеси тестото. Нямате си идея кокло гладко и добре измесено се получи това тесто, а аз с години се трепех да меся на ръка и си докарах възпаление на лакътя. След като се измеси тестото си го разделих и започнах да си ги оформям както ми падне. На едни сложих стафиди и бадеми, на други мармалад, а на трети бадеми. Оставих ги да втасват 1 час. След това още един във фурната на 30 градуса. Напръсках с водичка и увеличих градусите на 40 и още един час. Общо три часа втасване. 30 минути преди печене ги мажа с яйце, и точно преди печене отново мажа с яйце и поръсвам със захар или бадеми. 



Захарта навлажних, по препоръка на милите дами, които се отзоваха на питането ми във фейсбук и ми казаха как да запазя захарта бяла. 



Следващият път ще пробвам тази https://www.youtube.com/watch?v=Oo5DYOU2brA



Няма коментари:

Публикуване на коментар