неделя, 29 март 2015 г.

Бижулетки


Малки тарталетки със скрито съкровище в тях. Вкусна хапка с много аромати и супер различни текстури. Хрупкава основа, нежен плодов пълнеж, шоколад и прясна ягода за свежест. 


Необходимите продукти: 1 яйце, 100 гр захар, 100 мл олио, 1 ванилия, 1/2 бакпулвер, 3 с л какао, брашно около 2 чаши. 
За плънката: 1 ябълка, 10 фурми, 10 ореха, 50 стафидки, ром, кокос. 
За шоколадовия ганаш 100 мл сметана, 100 гр шоколад.
За украса пресни ягоди и бял шоколад.

От тази доза се получават 24-26 броя.
Сложете всички съставки в купа и започнете да добавяте брашното на части. Трябва да се получи меко тесто което се оставя за 10 минути. Тестото се омазнява, като постои и после не лепи. Разточете на кора с дебелина 0,5 см и изрежете с къдрава кръгла формичка. Сложете ги във форма за мъфини и леко натиснете в средата, за да се оформи тарталетката. Сложете по една малка лъжичка от плънката и изпечете на 180 градуса за около 25 минути. 
След като ги извадите и изстинат им сложете по една лъжичка ганаш, след това украсете с парченце ягода потопена в ягодово желе и малко бял шоколад.

Да Ви е сладко!
 Ако Ви е харесала рецептата споделете я с бутоните в която мрежа Ви се иска!


1 коментар:

  1. Истински бижута! И на вид и на вкус!
    Поздравления за чудесната рецепта!

    ОтговорИзтриване