неделя, 16 декември 2012 г.

Венец с марципан и шам фъстък




Венецът е красив как да го нападнеш?


Но аромата е неустоим и след 30 секунди сте вече с пълна уста.





Необходими продукти: 600 гр брашно, 1 яйце, 120 гр захар, 60 гр масло, 1 ч прясно мляко, 2 ванилии, 1 ч л лимонова кора, 1 суха мая, 1 щ сол.

За плънката: 100 гр марципан, 1ч л канела, 1/2 ч сушени червени боровинки, 1/2 ч лешников крем.
За глазурата: пудра захар , прясно мляко, 1 л мед


Тестото се омесва наведнъж, и се оставя в хладилник за една нощ или няколко часа. След това се разточва и се намазва с плънката навива се на руло и се оформя венец. Нарязва се по края и парченцата се навиват  малко настрани, оставя се да се навдигне и се намазва с жълтък с прясно мляко. Пече се на 180 градуса около 40 мин. Залива се с глазурата докато е топъл, поръсва се с ядки и отново се поръсва с глазурата.



Аз този го отнасям , а вие си направете и да  Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар