петък, 21 декември 2012 г.

Домашни бонбони




Ако си направите бонбоните у дома те със сигурност ще са по ваш вкус, защото ще сложите това което обичате .


Моите бонбони са с два вида ядки и два вида шоколад. За тези двадесетина бонбона използвах 120 гр черен шоколад, 50 гр бял шоколад, 30 мл сметана, 1ч ядки бадеми и шам фъстък, малко портокалова кора за аромат. Като за проба на формите и за първи бонбони толкова.


Разтопете черния шоколад на водна баня и го темперирайте върху мраморен плот или стъклена тава тава, намажете формичките отвътре, оставете да се охладят.


През това време сложете сметаната в останалия шоколад затоплете и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Добавете ядките и коричките. Напълнете формите и отново охладете. След това идва ред на белият шоколад. Разтопете го и намажете дъната на формите за да се запечатат бонбоните. поставете ги върху фолио да се охлади белият шоколад.


 Извадете от формите и украсете, аз използвах останалият бял шоколад който оцветих с малко боя за шоколад и захарна декорация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар