неделя, 30 декември 2012 г.

Сладка сиропирана баница



Стига вече, няма да чакам рецепта!   Ще импровизирам!   Това ми беше на ума вчера, когато реших да съм на тема баници. Резултата е супер, баницата се получи уникално вкусна и вече замислям нов модел, но сега няма да се издавам!


Необходимите продукти: 
350 мл прясно мляко, 2 щ сол , 1 сл захар, 4 с л олио, 1/2 кубче мая,брашно за средно меко тесто. Олио и брашно за точене и намазване.
За сиропа 500 мл вода, 500 гр захар, ванилия. 

В рецептите които разгледах имаше и яйца в тестото, но ако липсват в хладилника Ви , да знаете че и без тях става!


 Омесва се тестото и се разделя на 8 топки, разточват се тънки кори и се мажат с олио, навиват се на руло и се нарязват на парчета по2 см. Подреждат се в тава и се оставят да втасат. Пече се на 180 градуса до златисто, около 40 минути. Оставя се да се охлади напълно и се залива със сиропа, още горещ. Престоява 1 нощ и може да се напада.





Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар