сряда, 24 април 2019 г.

Шоколадово руло с бананов център



Рулото е един изтънчен за мен десерт, съчетаващ всичко в едно. То е една торта с различна форма. Да направиш перфектното руло според мен е по-трудно от една торта. Но това е лесно и може да си го направите стига да внимавате с важните неща.


Необходимите продукти:
 4 яйца, 
1/2 ч ч захар, 
1/2 ч ч какао, 
1/2 ч ч брашно, 
1 ч л бакпулвер, 
1 ч л натурална ванилова захар,
 2 с л масло,
щипка сол.


За крема:
150 мл течна сметана, 
120 гр тъмен шоколад,
200 гр маскарпоне или друго крема сирене.

Допълнително за плънката и украсата: 
2 банана, 
2 с л ром,
лешници и шоколадов крисп, 
тъмен шоколад, 
какаово масло.



Пресейте брашното с какаото, солта и бакпулвера.
Разбийте яйцата със захарта, добавете лешниковата паста. Добавете брашното и внимателно разбъркайте с шпатула. Накрая добавете и маслото. Изсипете сместа в тавичка с хартия на дъното и заравнете. Печете на 190 градуса, като внимавате да не се препече. Веднага след изважднето го навийте на руло заедно с хартията за печене и оставете да се охлади.


За крема загрейте половината сметана и залейте шоколада да се разтопи. Бъркайте докато се хомогенизира.
 Разбийте останалата  сметана. Смесете маскарпонето с лешниковата паста и след това добавете шоколадовия ганаш. Накрая и разбитата сметана.


Развийте рулото и премахнете хартията. Намажете с ром разреден с малко вода или сок от компот от праскова. Сложете 2/3 от крема и го размажете по цялата платка. Поръсете с лешниковата паста и сложете бананите в единия край. Навийте рулото внимателно и оставете в хладилник да се стегне. Намажете отвън с крем и украсете по ваше желание.



Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала рецептата споделете с бутоните под публикацията в любимите си мрежи. 




1 коментар:

  1. Чудесно е рулото, а и не се съмнявам във вкуса, прочитайки продуктите.

    ОтговорИзтриване