петък, 5 април 2019 г.

Веган шоколадов мус




По време на пост си измислям десерт без да искам подходящ за него. Той пък взе, че се получи и то много добре, чак аз се изненадах. Можеш да си хапнеш и две чашки без проблем няма да се отрази зле на фигурата.
Снимките само не ми харесват, но на лампа през нощта така става. Другият път през деня ще го превя.

Необходимите продукти: 
2 бр узряло авокадо, 
2 бр банани, 
1/4 ч ч тъмно какао,
 2-3 с л мед, 
15 мл лимонов сок, 
100 мл портокалов сок, 
3 с л тахан от кашу Белун,
 7 гр желатин може да го пропуснете ако желаете или да замените с агар агар. 




Стопете желатина и го оставете да се охлади леко. През това време, сложете всичко във висок съд и пасирайте става точно за 2 минути. Сложете малка част от муса в желатина разбъркайте и след това изсипете желатина в какаовата смес. Разбъркайте енергично с телена бъркалка или с миксер. Оставете да се охлади за малко в хладилника и след това сервирайте с резенчета банан или поръсен със ядки. Аз използвах бадеми шамфъстк и малини дехидратирани.


Да ви е сладко!

Ако Ви е харесала идеята за този десерт, направете си го и споделете с бутоните под публикацията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар