неделя, 15 януари 2017 г.

Свинско с праз и картофена коричка



Здравейте, на всички! Много ми харесва зимно време да си стоя на топличко и да се чудя коя рецепта по-напред да изпробвам. Изобилието е голямо от интернет може да намерите идеи колкото си щете. Няма как да ги изпробвам и за цял живот и затова си смесвам рецепти понякога. така изпробвам две на веднъж. 
Последно си харесах една датска рецепта с картофи и кайма, и една рецета на Люси. Така се роди моето ново вкусно творение. Направо си беше за облизване, толкова вкусно миришеше, че и снимки не можах да направя като хората.


Необходимите продукти : 3-4 стръка праз, 600-700 гр свинско месо, сол, черен пипер, червен пипер, 5 големи картофа.





Започвате с картофите, обелвате и нарязвате на филийки по 0,4-0,5см. Сложете във вряща подсолена вода за 10 минути. Извадете и отцедете.
Празът се нарязва на не много ситно и се задушава накрая добавете една чаена лъжичка червен пипер. Извадете го в керамична тавичка. Запържете месото на малки хапки, подправете го на вкус със сол и черен пипер. Сложете и месото в тавичката и разбъркайте добре. Отгоре подредете картофите, като леко ги застъпвате. Посолете лекичко и поръсете с червен пипер и зехтин. Добавете и една чаша вода. Запечете под фолио за 30 минути и след това без фолио за кратко.


Да Ви е сладко! 



Заготовката за следващата ми измишльотина мноооого ме кефи, ще видите ще стане супер.



1 коментар: