четвъртък, 31 юли 2014 г.

Мини хлебчета "Бродчета"


Хубаво е като имаш възможност да погледаш майстор как оформя тези сладки питки. Аз имах възможност да погледам и реших да се пробвам. Получава се лесно трябва само желание. Исках да ви сложа видео но не намерих такова ако попадна на подходящо ще сложа, за сега всеки да оформя както може.


Необходимите продукти: 1 кг брашно, 500 мл вода с температура около 20 градуса, 1 ч л захар, 1 1/2 ч л сол, 2 с л олио, 15 гр мая, 1 с л оцет.


Разтваряте маята във водата, добавяте захарта и брашно докато стане като гъсто кексово тесто. Оставяте го да шупне и добавяте солта и оцета, доомесвате с останалото брашно. Намазвате с олио и оставяте да удвои обема си, завито с кърпа или фолио. Разделяте го на 4 топки и отново оставяте за 15 минути, като станат пухкави ги правите на фитил и нарязвате с нож на 5 парчета. От всяко парче оформете топче и подредете върху хартия на разстояние. Оставете покрити с кърпа да втасат. Поръсете през сито леко с брашно и печете на 180-190 градуса до бледо розово на коричката. Сложете съд с вода на дъното на фурната. Извадете и оставете завити в кърпа да се охладят. Сега може да се насладите на супер питка за сандвич.




Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар