сряда, 16 юли 2014 г.

Чаен сладкиш № 2 - с праскови, малини и боровинки!


Този сладкиш можете да правите до безкрай и няма да ви омръзне. Този път избрах да го направя с праскови , малини и боровинки , а отгоре го поръсих с бадеми. Няма да ви описвам какво се получи, но само ще ви кажа че изчезва бързо. 


Необходимите продукти: 80 гр масло, 2 яйца, 100 гр захар, 1 ванилия, 1 ч л портокалова кора, 150 гр брашно, 1/2 ч л бакпулвер, брашно за доомесване, кафява захар за поръсване, 500 гр плодове, бадеми за поръсване.
Малините ги приготвих с малко захар предварително, защото ми бяха набрани от по-рано. Сложете ги сурови няма проблем, но така може да си направите и една страхотна освежаваща напитка. Сложете сока от малините в чаша, добавете листенце мента и няколко капки лимонов сок и допълнете със студена вода, може и газирана. Липсват само две ледчета и една сламка.


Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата. Прибавете и останалите продукти получава се почти кексово тесто. Отделете 1/2 от него и в останалото тесто добавете още брашно, докато се получи меко тесто, не слагайте твърде много. Сложете хартия на дъното на формата за печене и оформете тестото по нея като повдигнете малко борда отстрани. Смесете плодовете и с кафявата захар и ги изсипете върху тестото. Отгоре сложете кексовото тесто и на места, като се пече то почти ще покрие плодовете. 
Аз направих едни малки симпатични порцийки, които са направо много изкушителни, а за гости са идеален десерт, компания за кафе или чай.
Печете до златисто около 40 минути на 180 градуса (в голяма фурна), ако печете в малка внимавайте да не прегори. 


Поръсете с пудра захар по желание при сервиране. 


Да Ви е сладко!


1 коментар: