неделя, 13 април 2014 г.

Best ever German chocolate cake


Видях снимка на тази торта и направо ми се прииска да си хапна. Реших да си запазя рецептата за удобен момент и ето сега ви я представям. Такъв тип крем с ядки не съм правила до сега, но това май ще се промени за в бъдеще.
http://www.adashofsanity.com/2014/03/best-ever-german-chocolate-cake/
Моята прилича на детска рисунка, защото е украсена от сестричка за братче по случай имения ден на батето.


Необходимите продукти: 2 ч ч брашно, 2 ч ч захар, 3/4 ч ч какао, 2 ч л бакпулвер, 1 и 1/2 ч л сода, 1 ч л сол, 1 ч ч прясно мляко, 1/2 ч ч олио, 2 яйца, 2 ч л ванилов екстракт, 1 ч ч гореща вода.

За глазурата: 1 ч кондензирано мляко, 1 ч ч захар, 3 жълтъка разбити с 1 л вода, 1/2 ч масло, 1 ч л ванилов екстракт, 1 ч ч нарязани ядки пекан, 1 ч ч кокосови стърготини, 1 с л царевично нишесте.  


Загрейте фурнта на 180 градуса. Намажете с масло три тавички по 20 см и поръсете леко с брашно. Аз реших да я направя в голямата тавана фурната и след това да разрежа на три правоъгълни блата.


В купа смесете сухите съставки, и разбъркайте добре. Добавете млякото, олиото, яйцата, и ваниловия екстаркт, разбийте добре докато стане еднородна смес. Намалете скоростта и добавете горещата вода. Бъркайте докато се поеме водата и още една минута повече. Разпределете тестото в трите тавички и печете 30-35 минути до суха клечка. Извадете от фурната и оставете да се охладят, след това извадете от формичките.

За глазурата: В голяма купа смесете кондензираното мляко, и нишестето и разбъркайте добре. Добавете маслото, жълтъците, захарта и ванилията и разбъркайте отново. Оставете на слаб огън да се вари докато се сгъсти. махнете от огъня и добавете ядките и кокоса. Оставете да се охлади поне един час и намажете блатовете. За да се реже по-лесно тортата я оставете да се охлади в хладилник. 



Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар