Сусама е много полезен, сусамовия тахан също. Та реших да си направя и една рецепта вкусна и полезна.
Необходимите продукти: 200 гр нахут, 200 мл зехтин , 2 с л сусамов тахан, сол, черен пипер, кимион, 2 скилидки чесън, сокът на 1 лимон, шепа леко запечен сусам.
Накисваме предварително нахута от предната вечер. На другия ден го варим. Свареният нахут се пасира или счуква, ако искате да усещате малките парченца. Добавяте всички останали съставки, разбърквате добре.
Да Ви е сладко!
И аз го правих скоро - нещо невероятно вкусно, отделно че е и полезно. С препечена филийка е чудно! Отгоре с добавка на кръгче домат, или краставичка , или репичка...
ОтговорИзтриванеПоздрави!