Един вкусен гювеч с последните зеленчуци от градината.
Необходимите продукти: 2 домашни пилешки бутчета, 1 кг картофи, 2 моркова,1 глава лук, 1 патладжан, 3-4 гъби, 2 червени чушки, 2 зелени чушки, 1 връзка магданоз, 1 скилидка чесън, 1 ч л червен пипер, 200 мл доматен сок, 200 мл вода, 1 с л сол(или на вкус), чубрица, олио.
Измийте и подсушете бутчетата. Запържете ги от всички страни за да се запечатат соковете в тях. Извадете месото и сложете за 30 секунди червеният пипер в олиото, залейте с доматеният сок и оставете за две минути да поври. Добавете солта.
Измийте зеленчуците и ги нарежете на едри парчета за да не се скашкат при дългото готвене.
Сложете всички зеленчуци в гювеча и залейте с доматеният сок. Разбъркайте добре и добавете магданоза. Сложете месото като леко го заровите в зеленчуци. Сипете водата похлупете с капак и печете на 200 градуса за 1 час и половина. Ако оставите още час в топлата фурна преди да сервирате ще е супер.
Поднесете с пресен магданоз. Ей такива ги харесвам да станат целички картофките, като ги хапнеш се размазват като масло. Но е много важно и картофите да са хубави, по възможност родопски.
Да Ви е сладко!