Тестото за тези кифлички е на една приятелка, Дончи благодаря ти за тази рецепта страхотна е с всякакви плънки.
Необходимите продукти: 800 мл вода, 150 гр захар, 150 мл олио, 1/2 ч л сол,
1,3 кг брашно, 2 ванилии, 20 гр прясна мая.
За плънката: 1,5 ч ч сусамов тахан, 2 с л мед, 1 ч ч течен шоколад. Смесете добре и оставете в хладилник, така се стяга и лесно се работи с нея. Може да добавите и орехова ядка по желание.
За поръсване сусам, мак, кокос по желание.
Размийте маята с 400 мл вода и добавете, 1 с л захр, и две чаши брашно. Оставете да се събуди и тогава добавете останалите продукти. Омесете меко еластично тесто. Завийте го във фолио и оставете да втаса, най-добре в хладилник за една нощ.
извадете тестото и го разделете на около 30 питки, оставете ги да се стоплят на стайна температура и ги оформете на кифлички.
Всяка питка разточете на елипса и направете разрези около 4 см дълги на края на елипсата. Сложете плънката в другия край и навийте кифличката. Оставете да втасат за 30-40 минути и ги намажете с разбито яйце, поръсете със семена.
Печете на 190 градуса до златисто.
Всяка питка разточете на елипса и направете разрези около 4 см дълги на края на елипсата. Сложете плънката в другия край и навийте кифличката. Оставете да втасат за 30-40 минути и ги намажете с разбито яйце, поръсете със семена.
Печете на 190 градуса до златисто.
Да Ви е сладко!