Наскоро попаднах на една много апетитна снимка и неустоях, запазих си рецептата и сега ви я представям. http://uhaena.blogspot.bg/2015/10/blog-post_20.html Благода ря на Петя за прекрасната рецепта, аз промених само малко подреждането на ябълките. Тази рецепта е лесна стига да спазвате реда винаги се получава. Това е така нареченото бъркано маслено тесто. Даже ще я сложа в редичката на рецептите за начинаещи.
Необходимите рподукти: 4 яйца, 200 гр масло, 200 гр смелени бадеми, 150 гр брашно, 1 с л кисело мляко, 4 с л прясно мляко, 1/2 лимон, 4 ябълки, 125 гр захар, 2 с л какао, 2 ч л канела, 1/2 пак бакпулвер, 1 щ сода, 1 щ сол.
Още:100 гр конфитюр от кайсии за намазване, кокосови стърготини за поръсване.
Обелете ябълките, разрежете на половина и почистете от семето. Изстискайте лимона върху ябълките, за да не потъмняват. В подходяща купа смесете маслото, ванилията, солта и захарта. Разбийте с миксера на максимална мощност до получаването на пухкав крем. Към крема добавете едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбийте с миксера до пълното му усвояване. В купичка смесете брашното, бакпулвера, какаото, канелата. На няколко пъти добавете брашното. Редувайте с добавяне и на прясното мляко.
Добавете и киселото мляко с разтворената в него сода, накрая добавете смлените бадеми.
Изсипете тестото във формата и заравнете.
Подредете ябълките върху тестото.
Фурната загрйте предварително до 175 градуса и печете сладкиша до суха клечка.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала идеята споделете я с бутоните под публикацията!