След публикацията на Йоли ми трябваха няколко минути да се захвана и да ги забъркам. http://yoli.bg/entry/kruidnoten Много съм доволна от резултата и се надявам и други да се престрашат и да сложат пипер в сладки.
Необходимите продукти: 140 г брашно, 1/4 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. канела, 1/2 ч.л. звезден анасон, 1/2 ч.л. бял пипер, 1/2 ч.л. джинджифил, 1/4 ч.л. сол, 120 г кафява захар, 40 г студено масло, 4 с.л. прясно мляко.
В купа смесете и разбъркайте добре брашното заедно с бакпулвера, всички подправки и захарта. Върху него нарежете маслото на кубчета и стрийте всичко с пръсти докато получите фини трохи. Може да направите това и с кухненски робот.
Към маслените трохи сипете млякото и омесете тесто. Непременно пригответе тестото от предния ден и го оставете в хладилника за да може кафявата захар да се стопи и ароматите да се споят.
Нарежете тестото на филийки, а от тях оформете фитили. Нарежете фитилите на малки парченца и с длани направете топчета с големината на малък лешник. Подредете топчетата в тава, покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 170градуса и изпечете бисквитките за около 8 - 10 минути. Ако желаете, след като изстинат ги потопете в различни видове шоколад.
Уверявам Ви, тези дребосъци ще Ви завладеят!
Да ви е сладко!
Споделете с бутоните под публикацията нека повече хора се докоснат до интересните съчетания на аромати и вкусове!
PS След като опитах и оригинални, купени вече определено знам, че домашните са по-хубави.