Гръцкото е различно от нашето, по-ронливо, по-сладко, по-богато на аромати, ами различно си е. Който иска да разбере рецептата да прочете надолу.
Необходимите продулти:
5 яйца,
100 гр захар,
1 ч ч (200мл) брашно,
1 ч ч семолина фина,
1 ч ч семола едра,
2 с л бакпулвер,
1 ч ч олио,
300 гр йогурт,
лимонова кора настъргана,
ванилия.
За сиропа:
3,5 ч ч вода,
3 ч ч захар,
лимонова кора,
по желание пръчка канела и
2 зърна карамфил.
Първо си сварете сиропа и го оставете да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта на крем, добавете олиото и разбъркайте на ръка. Добавете йогурта и след него брашното смесено с бакпулвера и семолината. Разбъркайте за кратко на ръка и изсипете в тавичка 25:35 см. Фурната загрята на 180 наблудавайте го на мен ми отне около 35-40минути. Пробвайте със суха клечка. Извадете реването и му дайте 5-10минути да се охлади после го залейте със сироп.
Оставете за една нощ в хладилника и на сутринта имате прекрасна компания за кафето!
Може да сервирате с разбита сметана с маскарпоне, като мен или просто да поръсите кокосови стърготини или шамфъстък.
Да ви е сладко!