Отново подобрена рецепта от мен, много лесна и един трик съм ви казала по-долу за по-малко бъркотия при приготвянето.
Необходимите продукти: 1 яйце, 50 гр захар, 15 гр захар мусковадо, 150 гр масло, 230 гр брашно тип 700.
За плънката: 6 сушени смокини, 6 фурми, 6 сушени кайсии, 1/3 ч ч срафиди, 1/3 ч ч боробинки, 1/3 ч ч бадеми, 1/3 ч ч кокос, 4 с л коняк или ликьор.
Накълцайте плодовете и ги сложете в блендер, добавете кокоса и бадемите и коняка. Блендирайте но не ги правете много ситни. Оставете да постоят.
Пригответе тестото, като в блендер сложите студеното масло на кубчета захарта и брашното. Блендирайте да се получат трохи. Добавете яйцето и отново блендирайте, докато се усвои. Получава се отново тесто на трохи. Изсипете в чиста найлонова торбичка и притиснете. Да оформите топка. Преплескайте на тънко и оставете в хладилник за 15 минути. Разточете в торбата и извадете на набрашнета повърхност. Доразточете и нарежете на ленти по средата на всяка лента сложете от плънката и завийте на руло. Нарежете на парченца по 2 см и изпечете на 220 градуса до златно.