Напоследък все се заглеждам по рецепти на известни готвачи но когато за почна да бъркам все променям рецептата. Така се роди и тази торта. По-скоро трябваше да се казва Глезана, защото реших да сложа всичко любимо на куп.
Необходимите продукти за блата: 100 гр жълтъци ,100 гр белтъци , 100 гр брашно, 100 гр захар, 100 гр масло, ванилия. Белтъците се разбиват на сняг . Жълтъците със захарта се разбиват на крем на водна баня добавят се белтъците брашното и накрая маслото. Пече се в форма с хартия на 170 градуса. След като изстине се разрязва на две да станат два тънки блата.
Сладкарски крем : 500 гр прясно мляко , 4 жълтъка 3 с л брашно, 4 с л захар, 100 гр бял шоколад, есенция по избор, аз добавих малко боя за радост на окото.
Сглобява се:
1. блат леко се намазва с захарен сироп 1:1 захар вода с есенция
2. 1/2 сладкарски крем
3. два банана на колелца
4. втора половина крем
5. блат напоен
6. шоколадов айсинг и украса
Да ви е сладко!