вторник, 27 май 2014 г.

Ягодов пай с какаова основа



Почивам и ако не се забъркам в кухнята няма да ме бъде. Купих едни страхотни ягоди вчера, направо за снимка. Не искам да ги изядем всички без да съм си направила нещо вкусно и да си го снимам.


Необходимите продукти: 1 яйце, 1 к ч захар, 1 к ч масло може и олио, 1 с л кисело мляко, 1 ч л лимонова кора, 3 с л какао с връх, 1 ч л бакпулвер, 1 ванилия, брашно за омесване на меко тесто ( колкото да се оформя с ръце).
За плънката: 1 ч ч сладко от ягоди, 1 ч ч нарязани или счукани бадеми 1-2 с л галета.
За украса: 50 гр бял шоколад, 250 гр ягоди.

Разбийте яйцето със захарта и добавете олиото. Добавете лимоновата кора ванилията, и какаото. Разтворете бакпулвера в киселото мляко и го добавете към яйцата. Пресейте брашното и добавяйте на малки части като разбърквате с лъжица, докато стане топка и може да го оформите с ръце. Отделете 1/5 част от тестото настрана за украса. Останалата част от тестото разпределете на тънък пласт по дъното на форма за печене. притиснете и оформете борд. Изсипете плънката и отгоре украсете с лентички тесто. Изпечете сладкиша и може да го нападнете след като малко изстине. 



Но ако искате да го поукрасите още, може да се възползвате от пресните плодове и да го направите зашеметяващ. На всичкото отгоре става по свежо и леко на вкус. Нарежете ягодите на две и подредете отгоре. Намажете с малко сироп от сладкото с разтворен 1/2 желатин в него, като вземе да стяга намажете ягодите с него. Разтопете бял шоколад и до украсете. 


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар