Сочни!
Нежни!
Различни!
Въздушни!
Ароматни!
Баклавички?
Кой не ги обича?
Ние ги обичаме всякакви, един с орехи, друг с шам фъстък, трети с кокос. И така реших да направя тези сладории с три различни плънки или по-точно ядки. Не ги изпускайте, все ще си уцелите вкуса с някоя от тях.
Необходимите продукти:
500 гр кори за баклава,
1 ч ч орехи ,
1 ч ч шам фъстък,
1 ч ч кокос,
200 мл разтопено масло гхи Белун,
500 гр кори за баклава,
1 ч ч орехи ,
1 ч ч шам фъстък,
1 ч ч кокос,
200 мл разтопено масло гхи Белун,
За плънката:
6 белтъка,
3 с л захар,
3 с л брашно,
1 с л грис,
1 ч л бакпулвер.
6 белтъка,
3 с л захар,
3 с л брашно,
1 с л грис,
1 ч л бакпулвер.
За сиропа:
1 л вода,
600 гр захар,
1 ч л вода от портокалов цвят,
2 с л линонов сок.
1 л вода,
600 гр захар,
1 ч л вода от портокалов цвят,
2 с л линонов сок.
За плънката разбийте белтъците със захарта на пяна. Добавете сухите съставки и разбъркайте.
Започнете да приготвяте баклавичките отделете си три кори и ги намажете с масло, сложете4 с л от сместа и я размажете с лъжица. Поръсете обилно с ядки и завийте на руло. Набръчкайте го сякаш искате да го смачкате и да му скъсите дължината. Поставете в тавичката. Така процедирайте с всички кори. Нарежете баклавичките на малки парчета около 4 см полейте с масло и печете на 165 градуса до златисто.
Оставете да се охлади напълно.
Залейте с горещия сироп и оставете да се охлади. Приберете в хладилник. Преди поднасяне поръсете всяка баклавичка с ядки от нейната плънка.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала идеята направете си я и споделете с бутоните под публикацията.