Етикети
- Аламинути (5)
- Ароматни масла с ядки (1)
- Без глутен (1)
- Безалкохолни напитки (1)
- Белун (25)
- Великден (32)
- Гръцка кухня (2)
- Десерти (315)
- Дивеч (2)
- Диетично (1)
- Домакински уреди (6)
- Домашно производство (3)
- Закуски (108)
- Здравословно (9)
- Изберете българското (6)
- Квас (69)
- кексове (112)
- Коледа (50)
- Кремове (12)
- Кухня за начинаещи (6)
- Кълнове (3)
- Мъфини (70)
- Основни ястия без месо (53)
- Основни ястия с месо (67)
- Палачинки (5)
- Паста (10)
- Плодови десерти (54)
- Постни (6)
- Предизвикателство (4)
- Предястия без месо (22)
- Пътешествия (2)
- Разядки (21)
- Рецепти на приятели (35)
- Риба (8)
- Салати (14)
- Сладка и мармалади (29)
- Сладки и сладкиши (413)
- Сладоледи (17)
- Снимки (2)
- Соев сос Кикоман (15)
- Соленки (5)
- Сосове (9)
- Супи (6)
- Тестени (464)
- Торти (152)
- Турска кухня (9)
- Хляб и питки (103)
- Шейкове (1)
- Шоколадови фантазии (32)
- Ядки (2)
събота, 31 март 2018 г.
Козуначени пънчета със сладък картоф и мусковадо
Това е рецепта която си сглобих от няколко други, идеята ми беше да получа много богат вкус и аромат различен от козуначения. Да бъде спер нежна текстура и невероятен вкус. Ами мога да ви кажа че успях. За мен резултата е точно такъв. Невероятен.
Отново използвах формите на фирма Мико 12, нямам думи да изкажа колко съм доволна че ги открих.
Може да ги направите в индивидуални, малки формички за мъфини или в кексови форми. От това количество тесто се получават 12 големи мъфина и 2 двойни формички като тези за кекс.
Страхотни за закуска, мекички и пухкави, не мога да се спра да ги хваля 😉. За фъстъченото масло съм правила пост преди време може да надникнете и да видите как да си го направите сами. Може да го направите и с щипка сол вместо с мед, зависи как ви харесва сладко или солено.
Необходимите продукти: 600 гр силно брашно 11-12% протеин, 3 яйца, 150 гр квас, 180 гр захар мусковадо, 200 мл мляко, 90 гр масло, портокалова кора, 1/2 с л ром, 5 гр сол, 1 ч л натурална ванилова захар.
За плънката: 100 гр фъстъчено масло, 100 гр краве масло, 100 гр пюре от сладък картоф, 6-7 с л пудра захар, 1 ч л био портокалова кора, 20 гр бадемово брашно.
Всички продукти се пасират и пълнежа е готов.
За поръсване при ламинирането 1 с л какао.
Сложете всички течни съставки без маслотот в купата на микксера, добавете захарта и разбийте да се разтопи. Добавете брашното и ароматите и омесете докато се усвои брашното. Оставете за 30 минути. Добавете кваса и месете 8 минути. Оставете за 30 минути. Добавете солта и маслото омесете добре. Оставете за 30 минути.
Направете две разпъвания и згъвания през 30 минути и оставете за 2-3 часа на стайна температура да втаса.
Сложете на плота и разстелете на корасгънете на плик и оставете за 15 минути да почине. Разделете на две и оформете две топки. Разточете на правоъгълна кора с дебелина 0,5см.
Намажете внимателно с плънката и поръсете с какаото.
Прегънете на три, като сгъвате двата края към средата.
Леко разточете и сгънете отново към средата. Точно както се прави многолистно тесто.
Намажете внимателно с плънката и поръсете с какаото.
Прегънете на три, като сгъвате двата края към средата.
Леко разточете и сгънете отново към средата. Точно както се прави многолистно тесто.
Оставете в хладилник да се охлади поне за 3 часа.
Разточете намажете с олио и навийте на руло.
Нарежете и подредете в тавичка с хартия на дъното.
Може да се изпекат и във формички за мъфини.
Оставете да втасат покрити с фолио и кърпа.
Намажете с яйце, поръсете с фъстъци и захар. Печете на 180 градуса за около 25 минути.
Да Ви е сладко!
Ако са ви харесали моите пънчета направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.
За всички,
които не са чели предните ми постове :)
Трябва да ви се похваля и аз като малките деца... ама много съм щастлива, отново съм номинирана тази година за наградите на Блоговодител. Номинирана съм в четири категории, което прави още по-голямо моето щастие,"Топло от кухнята", "Сладко удоволствие", "Жител на света" и "С аромат на ванилия". Сега ако желаете може да се включите в гласуването за наградите на публиката, и да гласувате за "САМО ЗА ГЛАДНИ", за един от вас ще има и награда! Гласувайте ТУК:https://kulinarninagradi.com/ Благодаря Ви предварително!
Абонамент за:
Публикации (Atom)