Необходимите продукти: 200 г сусамов тахан, 1 ч л ванилова есенция, 250 г мед, 1 ч л канела, 60 гр стафиди, 200 гр овесени ядки, 100 гр орехи (може и с други ядки), малко ром.
Стафидите се накисват в ром за 30 минути. В купа се смесват сусамовият тахан, медът, ванилията, канелата и отцедените стафиди. Добавят се смлените орехови и овесените ядки (добре е да сложите фини овесени ядки). Всичко се смесва много добре. Сместа не трябва да е нито твърде гъста, нито да е лепкава – това зависи от количеството овесени ядки. От тестото с влажни длани се оформят топчета колкото голям орех. Могат да се консумират сурови или се подредят в тава, покрита с хартия за печене, и да се притиснат леко. Пекат се 12-15 минути в загрята фурна, докато краищата им леко покафенеят. След като се извадят от фурната, се оставят за 2-3 минути в тавата. Подреждат се върху решетка, докато изстинат напълно.