Една много шоколадова торта. Шоколадови тънки платки, една медена платка, шоколадов крем с карамел и ягоди. Вижте как сътворих това вълшебство.
Необходимите продукти за платките:
5 яйца,
70 гр захар,
70 мл олио,
30 гр брашно,
10 гр брашно от рошков,
15 гр какао.
Една медена платка от тези.
За сиропиране или по-точно леко трампиране на платките:
1 с л коняк,
2 с л ванилов захарен сироп,
2 с л карамел.
5 яйца,
70 гр захар,
70 мл олио,
30 гр брашно,
10 гр брашно от рошков,
15 гр какао.
Една медена платка от тези.
За сиропиране или по-точно леко трампиране на платките:
1 с л коняк,
2 с л ванилов захарен сироп,
2 с л карамел.
За крема: 700 гр тъмен шоколад, 700 мл сметана, 200 гр маскарпоне, половин доза карамел от този тук.
Допълнително за пълнеж:
1/2 ч ч карамел (там където съм написала едно кръгче карамел, имам предвид с помощта на пош да направите кръгче карамел върху крема но не близо до борда на тортата),
10 бр ягоди.
За заливка:
100 гр тъмен шоколад,
3 с л олио.
За шоколадовите украси:
100 тъмен шоколад,
пурички,
шоколадови перли.
Допълнително за пълнеж:
1/2 ч ч карамел (там където съм написала едно кръгче карамел, имам предвид с помощта на пош да направите кръгче карамел върху крема но не близо до борда на тортата),
10 бр ягоди.
За заливка:
100 гр тъмен шоколад,
3 с л олио.
За шоколадовите украси:
100 тъмен шоколад,
пурички,
шоколадови перли.
Това са продуктите сега да ви кажа какво трябва да направите за да имате тази тортичка, доста работа си е ама за мераклии е супер.
Разбийте яйчените белтъци със захарта на сняг. Добавете жълтъците един по един. Добавете олиото и накрая сухите съставки.
Трябва да получите пухкава лека смес. Сложете хартия на дъното на две плоски тави. С помощта на ринг с диаметър 20 см си направете две платки. Печете на 185 градуса до суха клечка. Не препичайте!
За крема направете ганаш от 500 мл сметана и шоколада. Оставете да се охлади. Разбийте маскарпонето със останалата сметана. Добавете охладения ганаш и разбийте. Добавете карамела и разбийте. Крема е готов.
Сглобяването е лесно.
1. Платка, сироп, крем, едно кръгче карамел, ягоди.
2. Медена платка, сироп, крем, кръгче карамел, ягоди.
3. Платка, крем.
Стои в хладилник да стегне. Измазва се с крем, залива се с шоколад и се украсява по ваше желание.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала тази шоколадова идилия направете си я и споделете с бутоните под публикацията.