Кексчето, което се получи супер нежно и вкусно със съвсем малко промени от основната ми рецепта, която ползвам с квас.
Необходимите продукти:
3 яйца,
300 гр кокосова захар,
3 ч (300мл) брашно от спелта Т630,
150 мл лешниково олио,
1 ч л ванилов екстракт,
1/3 ч какао с мек аромат използвах френско,
2 /3 ч ч квас,
2 ч л бакпулвер,
2/3 ч ч прясно мляко.
За заливката:
50 гр тъмен шоколад,
50 гр млечен карамелен шоколад,
3 с л лешниково олио,
шепа шам фъстъци нарязани с нож.
Разбийте яйцата с кокосовата захар на крем. Добавете олиото, млякото и кваса, разбъркайте леко и добавете сухите съставки пресяти предварително в купа. Накрая добавете и ванилията. Изсипете сместа в намазанас масло форма за кекс и поръсена с брашно смесено с какао (от сместа за кекса).
Изпечете на 170 градуса до суха клечка. След като се охлади се залива с шоколадовата заливка и се поръсва с шам фъстъци. За повече цвят може да поръсите ситни теменужки, цвят от акция или като мен цвят от индрише.
Да ви е сладко!
Много нежна текстура придава това брашно от спелта.
Може да следите всички публикации на страничката ми във Фейсбук.