За всички, които искат да си направят домашен козунак с много конци и чудесен вкус! Надявам се да ви е от полза и да е достатъчно като информация.
Започвате с миксера и яйцата. Разбийте ги със захарта ванилията и лимоновата кора. През това време сложете млякото в хлебопекарната и маята, за да се разтвори.
През това време сложете млякото в хлебопекарната и маята, за да се разтвори. Добавете малко от брашното в яйцата и разбъркайте.
Изсипете цялата яйчена смес при млякото. Добавете брашно и ром и пуснете на режим за месене. В края на омесването започнете да добавяте мазнината на части.
Оформете конците по следният на чин.
Оформете козунаците и оставете да втасат. Намажете с яйце, поръсете със захар и бадеми и изпечете на 180 градуса за около 40 минути.
Дори да не успеете от първият път не се отчайвайте, ще се получи!
Остава Ви да опаковате и поднесете на любими хора за празника,