Пролетно, зелено и вкусно. Бърза манджа за вечеря или обяд. Това е новата ми измишльотина.
Необходимите продукти за един омлет: 3 яйца, 50 гр сирене, 10-15 листа лапад*, 1 стрък пресен чесън, 2 листенца гьозам, зехтин , 1 щ червен пипер.
За гарнитура: 1 домат и 2 с л гъсто кисело мляко.
Задушете чесъна и лапада и ги оставете да се охладят. Пасирайте ги за кратко с жълтъците, добавете настърганото сирене и подправките. Разбийте белтъците на гъст сняг и ги добавете към другата смес. Изсипете в загрят тиган с малко зехтин и печете от двете страни до златисто. Получава се пухкав и вкусен омлет, който ще ви засити и няма да ви стане тежко.
Да Ви е сладко!
*Лапада може да е суров или замразен, ако е замразен направо го задушете. При суров пресен лапад първо го потопете за кратко в гореща вода, след това го нарежете и задушете с чесъна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар