четвъртък, 17 март 2016 г.

Вкусен тарт с крем, бадеми и шоколад



Много хрупкава основа, пухкав крем и шоколадова заливка! Вкусовете и текстурите са достойни за мастършеф според сина, а той вече има доста изтънчен вкус. 


Необходимите продукти: 
1 яйце, 
200 гр масло, 
100 гр захар, 
300 гр брашно, 
1/2 ч ч смелени бадеми, 
ванилия.
За крема: 
400 мл прясно мляко, 
100гр захар, 
1 шушулка ванилия, 
1 яйце, 
2/3 ч ч брашно, 
60 гр масло, 
100 гр бял шоколад,  
1 желатин, 
1 ч ч сметана за разбиване.

За крема сварете млякото, добавете разбитото яйце със захарта и брашното. Добавете ванилията и бъркайте докато се сгъсти. Още до като е горещ крема в него се слагат шоколада и маслото исе разбърква докато се получи гладък крем. Прибавете и разтвореният желатин и рзбъркайте отново. Оставете да се охлади в хладилник. разбийте сметаната и я добавете към крема.

За ганаш: 
50 гр шоколад, 
60 мл сметана, 
1  ч л кокосово масло.
За гарниране: 
50 гр черен шоколад, 
бадеми.


Замесете тестото в блендер или на ръка важно е да не се стопли много маслото. Като направите всичко на топка го оставете за кратко в хладилник. Разточете върху хартия на кора с дебелина около 5 мм. Сложете заедно с хартията и оформете борд. Сложете хартия отгоре и изсипете 1 купа фасул или ориз да натиска тестото. Печете на 180 градуса до златисто около 25 минути. Махнете боба с хартията и оставете още 5 минути.
Извадете и оставете да се охлади. Намажете с разтопен шоколад вътрешността на платката, така няма да омекне от крема после. Изсипете крема и оставете в хладилник да стегне. Изсипете ганаша отгоре и поръсете с препечени филирани бадеми.


Да Ви е слако!


 Ако Ви е харесала моята супер вкусотия споделете я и станете мастършеф у дома. Споделете я сбутоните под публикацията, заслужава си !



8 коментара:

  1. Ох, това определено е един от най-вкусните блогове за десерти!
    Чудесен тарт!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи десертите са моята страст!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Необходимите продукти: 1 яйце, 200 гр масло, 100 гр захар, 300 гр брашно, 1/2 ч ч смелени бадеми, ванилия.

      Изтриване
    2. 3:2:1-рецептата на Рудолф за пропорцията брашно:масло:захар +1 яйце!

      Изтриване
  3. Поздравления.Рецептите ви са страхотни и са презентирани чудесно.

    ОтговорИзтриване
  4. Мога ли да заменя с нещо кокосовото масло

    ОтговорИзтриване