Много хрупкава основа, пухкав крем и шоколадова заливка! Вкусовете и текстурите са достойни за мастършеф според сина, а той вече има доста изтънчен вкус.
Необходимите продукти:
1 яйце,
200 гр масло,
100 гр захар,
300 гр брашно,
1/2 ч ч смелени бадеми,
ванилия.
За крема:
400 мл прясно мляко,
100гр захар,
1 шушулка ванилия,
1 яйце,
2/3 ч ч брашно,
60 гр масло,
100 гр бял шоколад,
1 желатин,
1 ч ч сметана за разбиване.
За крема сварете млякото, добавете разбитото яйце със захарта и брашното. Добавете ванилията и бъркайте докато се сгъсти. Още до като е горещ крема в него се слагат шоколада и маслото исе разбърква докато се получи гладък крем. Прибавете и разтвореният желатин и рзбъркайте отново. Оставете да се охлади в хладилник. разбийте сметаната и я добавете към крема.
За крема сварете млякото, добавете разбитото яйце със захарта и брашното. Добавете ванилията и бъркайте докато се сгъсти. Още до като е горещ крема в него се слагат шоколада и маслото исе разбърква докато се получи гладък крем. Прибавете и разтвореният желатин и рзбъркайте отново. Оставете да се охлади в хладилник. разбийте сметаната и я добавете към крема.
За ганаш:
50 гр шоколад,
60 мл сметана,
1 ч л кокосово масло.
За гарниране:
50 гр черен шоколад,
бадеми.
Замесете тестото в блендер или на ръка важно е да не се стопли много маслото. Като направите всичко на топка го оставете за кратко в хладилник. Разточете върху хартия на кора с дебелина около 5 мм. Сложете заедно с хартията и оформете борд. Сложете хартия отгоре и изсипете 1 купа фасул или ориз да натиска тестото. Печете на 180 градуса до златисто около 25 минути. Махнете боба с хартията и оставете още 5 минути.
Извадете и оставете да се охлади. Намажете с разтопен шоколад вътрешността на платката, така няма да омекне от крема после. Изсипете крема и оставете в хладилник да стегне. Изсипете ганаша отгоре и поръсете с препечени филирани бадеми.
Да Ви е слако!
Ако Ви е харесала моята супер вкусотия споделете я и станете мастършеф у дома. Споделете я сбутоните под публикацията, заслужава си !
Ох, това определено е един от най-вкусните блогове за десерти!
ОтговорИзтриванеЧудесен тарт!
Благодаря за милите думи десертите са моята страст!
Изтриванеnerazbrah testo ot kakvi produkti e ?
ОтговорИзтриванеНеобходимите продукти: 1 яйце, 200 гр масло, 100 гр захар, 300 гр брашно, 1/2 ч ч смелени бадеми, ванилия.
Изтриване3:2:1-рецептата на Рудолф за пропорцията брашно:масло:захар +1 яйце!
ИзтриванеПоздравления.Рецептите ви са страхотни и са презентирани чудесно.
ОтговорИзтриванеМога ли да заменя с нещо кокосовото масло
ОтговорИзтриванеМоже просто да го пропуснете.
Изтриване