Провокирана от посещението в едно прекрасно малко ресторантче, реших да си направя хумус с печена червена чушка. Аз и без чушка обожавам хумус и мога да си хапвам всеки ден на филийка, а сега направо не се спирам. Намазах една филийка, после още една и преди да приключа с всичкия хумус се спрях да го опитат и другите все пак.
Необходимите продукти: 1 буркан нахут, 3 печени чушки, 1 лимон, сол на вкус, 2 с л слънчогледов тахан, 5-6 с л зехтин, 1 ч л кимион на зърна, 3 с л сусам, 3 скилидки чесън. Ако желаете може да сложите и повече чушки, аз имах само три и затова не е много червен хумуса, но ще пробвам и с повече.
Почистете зрънцата нахут от люспичките, става много лесно като ги стиснете между пръстите си.
Запечете сусама и кимиона в тиган. Като вземат да подскачат са готови.
Сложете всички продукти във висок съд и пасирайте с пасатор. Накрая добавете още цели зрънца сусам и кимион. Залейте със зехтин и украсете със стръкче мента или магданоз.
Очаква ви пиршество за сетивата. Сладко, кисело, солено, и ако обичате лщто може да добавите малко лют пипер.
Да Ви е сладко!
Ако желаете може да следите всяка нова рецепта и на страничката ми във Фейсбук, трябва само да я харесате. Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.