петък, 8 ноември 2019 г.

Ципура с лимони и бадеми




Това е втората ми рецепта от играта на Кикоман, решила съм да публикувам възможно най-лесните рецепти , за да окуража всички ви да участвате поне с една снимка. Припомням, че може да споделитте и моя снимка на която откривате формата на бутилката соев сос. 

На 21 октомври започва националната есенна на кампания „Храната обича Kikkoman“, която ще продължи до 17 ноември и ще раздаде 84 страхотни кулинарни награди за най-големите фенове на кулинарията. Като част от нея, отправям към Вас предизвикателство: Харесайте моята публикация на фейсбук страницата ми или публикувайте, като коментар към нея снимка, на която сте открили емблематичната бутилка на Kikkoman, и заедно можем да спечелим страхотни награди!

Гледайте хубаво бутилката се крие навсякъде!



Необходими продукти за 4 порции: 

4 бр ципура, 
100 гр разтопено масло, 
4 лимона, 
сол,
100 мл бяло вино,
50 гр бадеми,
магданоз, 
кориандър по желание.

Застелете тавата с фолио 2:1 с хартиената част нагоре към рибката, това ще ви спести време за миенето на тавичката после.


Подредете рибките, направете прорези с остър нож и подправете със сол и малко черен пипер. Пъхнете линонови резенки в стомахчето на рибата. Полейте с половината масло, ако желаете може да замените с олио или зехтин. Ако желаете може да сложите и в резките които направихте. Печете на 200 градуса около 20-25 минути. 

В касерола сложете останалото масло и прибавете бадемите, малко сол. Запържете леко и добавете виното и магданоза и кориандъра. Соса ви е готов. 

Извадете рибката в чиния и залейте със соса, сложете повече бадемки, аз ако знаех че е толкова вкусно с бадеми щях да си сервирам повечко.

Бърза вечеря или обяд просто си купете нужните продукти и докато се завъртите в кухнята вечерята ще ви е готова.


Да ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята за лека и вкусна рибка, направете си я и споделете с бутоните под публикацията. Участвайте в играта и печелете награди само с един клик. Всички харесвания и споделяния направете на страничката ми Само за гладни във Фейсбук.


Моят съпруг много обича риба, така че когато и да сготвя риба няма да сгреша, точно като с пържолите.

Такава любов неземна.....
Намеретеме и тук https://www.instagram.com/gechevalubka/ следете за новости и рецепти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар