неделя, 19 май 2019 г.

Безглутенови таханки



Изглеждат супер семпли, обикновени и дори скучни. Не ги подценявайте обаче, защото те омайват с вкус!



Който ги хапне се оглежда за още. Много вкусни, не много сладки, но пълни с аромат на тахан и ванилия. Малко преработих тази рецепта, след като два пъти ги направих доста твърди. Добавих една лъжица крема сирене, което им предава мекота. Опитайте ги и няма да съжалявате. Естествено с най-добрите тахани става най-вкусно. Можете да ги направите и с фъстъчено масло или друг тахан, тези със сусамовия тахан сякаш са пълни с халва... ммммм много вкусни.



Необходимите продукти: 
1 яйце,
1/3 ч ч мед, 
1 ч л натурална ванилова захар, 
2/3 ч ч безглутеново брашно, 
1/3 ч ч картофено брашно, 
1/2 ч ч бадемово брашно, 
1 с л крема сирене, 
1/2 ч л сода, 
1 щ сол, 
1/2 ч ч сусам за овалване.


Включете фурната на 180 градуса. Смесете всички брашна в купа.
Смесете всички останали продукти в купа с телена бъркалка. Добавете брашната и омесете леко. Получава се лепкаво тесто. Внимателно направете фитил и нарежете на парченца около 1,5см дълги. Оваляйте ги в сусам и подредете в тавичка с хартия за печене. Притиснете леко с пръсти и печете за около 7-8 минути наблюдавайте ги да не прегарят.


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята ми за вкусни таханки без глутен направете си ги и споделете с бутините под публикацията. Благодаря ви предварително!







Няма коментари:

Публикуване на коментар