сряда, 20 юни 2018 г.

Мадлени с шамфъстък


Неделни глезотийки с вкус на шамфъстък и череши.




Необходимите продукти: 180 гр масло разтопено и леко запържено, 4 яйца, 180 гр брашно, 50 гр тахан от шамфъстък Белун, 50 гр ядки шамфъстък, 150 гр захар, 20 гр мед, 1/2 ч л натурална ванилия, 1/2 ч л бакпулвер.


Яйцата се разбиват със захарта на крем, добавя се тахана и брашното пресято с бакпулвера на части. Накрая добавете и маслото охладено на стайна температура и ядките шамфъстък. 
Ядките направете не много едро, защото мадлените са нежен сладкиш, но нека не са и на брашно. Така както съм ги направила се усещат и не са груби в същото време.



Разпределете сместа във формички за мадлени и ги оставете в хладилник за 20-30 минути. Може да оставите и сместа преди да разпределите във формата, ако нямате място в хладилника. Печете на 190 градуса до суха клечка.


От същата смес можете да изпечете и голям сладккиш с череши. После да залеете с глазура по ваше желание, моята беше с матча. Поднесете с топка сладолед или две.



Да ви е сладко!


Ако ви е харесала идеята за мадлените, Направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар