вторник, 5 юли 2016 г.

Пилешки таджин с маслини и разядка с нахут и извара



Това е то, като ме хване любопитството, трябва да изпробвам всичко, което си напазарувах. Новите и непознзти подправки са истинско вдъхновение за мен.

Необходимите продукти: 400гр пилешко месо, сока на половин лимон, 1 голяма глава лук, маслини без костилки, 1 патладжан, 1 ч л подправка за таджин, зехтин, 1 ч ч болгур.


Направете си марината, нарежете пилешкото на големи хапки.
Мариновайте месото в гготовата марината от сухите подправки, лимонов сок, чесън и зехтин. Оставете няколко часа в хладилник. 
Запържете месото в тиган със зехтин. Извадете го и в същият тиган сложете лука на полумесеци и го задушете с малко зехтин. Като поомекне добавете и патладжана на тънки лентички. Оставете да се запържи и добавете 1 кафяна лъжичка от подправката за таджин. добавете 1 ч вода и оставете на средна степен да се задушат под капак. когато са готови добавете маслините и месото. Разбъркайте и оставете още две минути на слаб огън.
За булгура сложете 1 ч булгур и 2 ч вода в тенджера. Когато заври намалете котлона на 2 и захлупете оставете за 8 минути и булгура става перфектен.

Сервирайте върху канапе от булгур, аз си поиграх с ринговете да си направя малко по-различно представяне на ястието. 


За разядката: 1 ч ч нахут, 100 гр извара, 4 с л майонеза, 4 с л зехтин, сока на 1 лимон, сусамови семена, кимион, чесън по желание .
Запечете сусама и кимиона в сух тиган. Оставете си 1 ч л от тях за поръсване а другите начукайте в хаванче. 
Пасирайте всички останали продукти заедно добавете сол по ваш вкус. Сервирайте поръсена със семенца и струйка зехтин.


Да Ви е сладко!

Ако са Ви харесали моите педложения вдъхновени от ориента, направете си ги и споделете с бутоните под публикацита.



Няма коментари:

Публикуване на коментар